Bromelain 500mg (90 kapsul)

34,95

Bromelain ima številne zdravju koristne lastnosti – spodbuja delovanja prebave, odganja parazite… Ekstrakt je pridobljen iz ananasovega stebla (bromelain 2000GDU/gram).

Šifra: 000946 Kategorija:

Bromelain je prvič izoliral venezuelski kemik leta 1891 in ko so ugotovili njegovo blagodejno delovanje, je postal tako dragocen, da ga je leta 1957 Nemška komisija E (German Commission E; vladna regulatorna agencija, ki je bila ustanovljena leta 1978, sestavljali pa so jo znanstveniki, toksikologi, zdravniki in farmacevti) odobrila za zdravljenje oteklin in vnetij po operacijah.

Ljudstva v osrednji in južni afriki so uporabljala bromelain proti vnetjem in prebavnim težavam že stoletja prej, preden so ga leta 1957 v Nemčiji priznali tudi kot terapevtsko dopolnilo.

Nahaja se v ananasu oz. v jedru ananasa, ki ni najbolj okusno in je tudi precej trdo, zato ga večinoma ne pojemo; a tudi, če bi ga, samo živilo ni dovolj močno, da bi imelo uživanje ananasa terapevtski učinek, zato se pri določenih stanjih svetuje uživanje potentnega bromelaina v kapsulah, ki zagotavlja primerno standardizirano dozo bromelaina.

Lahko vpliva na delovanje določenih zdravil, zato je potrebna previdnost (in odobritev zdravnika) pri naslednjih zdravilih:

– antibiotiki (lahko vpliva na absorbcijo in delovanje antibiotika)
– zdravilih za redčenje krvi (ker tudi bromelain redči kri) in
– pomirjevalih (lahko vpliva na učinek pomirjevala).

 

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bromelain 500mg (90 kapsul)”