Hibiskusov čaj je priljubljen napitek po celem svetu. Rubinasto rdeč napitek cvetov hibiskusa je osvežilen, rahlo kisel in trpek.
UPORABA
- Tradicionalno se uporablja za pomirjanje kašlja in vnetja sluznice ustne votline, grla ter želodca.
- Najbolj ga poznamo v obliki čaja, a se uporablja tudi pri pripravi raznih jedi, predvsem omak in solat.
- Ekstrakt cvetov hibiskusa se veliko uporablja tudi v kozmetični industriji – proti izpadanju las, pospešitvi krvnega obtoka, učinkovit je pri odpiranju kožnih por, kar pomaga k bolj zdravemu in manj mastnemu lasišču, lasem in koži.
PRIPRAVA TOPLEGA ALI LEDENEGA ČAJA
- Eno žlico cvetov hibiskusa dodamo v eno skodelico vrele vode (250 ml) ter pustimo stati do 10 min.
- Upoštevajte predviden čas priprave, saj se sicer lahko zgodi, da bo čaj trpek in grenak. Seveda lahko hibiskus tudi poljubno zmešano z drugimi zelišči, začimbami, suhim sadjem itd.
- Odlično se obnese tudi poleti kot ledeni čaj z dodatkom mete, melise itd.
SHRANJEVANJE
- Shranjevati v suhem prostoru na sobni temperaturi.
POREKLO
- Burkina Faso
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.