Eterično olje čajevca

6,90

Eterično olje čajne mirte z vonjem po kafri ima izjemen dezinfekcijski učinek. Krepi imunski sistem in je odlična podpora v času virusov in prehladov.

  • Količina: 5g
Šifra: 000612 Kategorija:

Način pridobivanja: parna destilacija
Poreklo: Južna Afrika
Del rastline: list
Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat

Pravo ime za to eterično olje je čajna mirta. Čajevec  (Camellia sinensis) je rastlina, iz katere pridobivamo čaj (zeleni, črni).

Aromaterapija

  • Delovanje na fizično telo: Močno protiinfekcijsko, močno protibakterijsko s širokim spektrom (gram pozitivne in gram negativne bakterije), močno protivirusno, protiglivno delovanje, imunomodulator (pri izčrpanem imunskem sistemu), mukolitik, insekticid, analgetik.
  • Delovanje na psiho: Anksiolitik (strah, strah pred operacijami in izpiti), dviga razpoloženje (utrujenost, “slabi živci”, pretirana občutljivost, pomanjkanje libida).

Kozmetika

  • Mastna koža, akne, opekline, prhljaj.

Parfumeristika

  • Eterično olje čajne mirte v parfumih ne igra posebne vloge. Za uporabo v aromaterapiji vam priporočam, da ga kombinirate s sivko ali limono (tako bo vonj bolj prijeten).

Opis vonja

  • Medicinski, kafrast, prodoren, oster, svež.

Energijska aromaterapija

  • Eterično olje čajne mirte krepi samozavest in integriteto ter razvija potrpežljivost, ko se soočamo s težkimi, izčrpujočimi situacijami.

Varnost

  • Olje čajne mirte je nagnjeno k oksidaciji. Oksidirano olje draži kožo.

Kvaliteta in certifikati

  • Eterična olja Florihana so 100 % naravna in avtentična. Ustrezajo najvišjim standardom v aromaterapiji. Na dnu stekleničke so označena s serijskimi številkami, s čimer je zagotovljena sledljivost.

Informacije o tem eteričnem olju ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku. Diagnozo in pravo individualno terapijo lahko določi le zdravnik/terapevt v osebnem razgovoru s pacientom. Informacije, ki so podane tukaj vam lahko pomagajo, da se pripravite na pogovor z zdravnikom/terapevtom in mu podate dodatne predloge. Pri izbiri posameznega eteričnega olja in pred izdelavo mešanice si vedno preberite kontraindikacije in varnost uporabe le-tega v strokovni literaturi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eterično olje čajevca”