Eterično olje divje sivke – ekološko, Florihana

13,60

Če pravimo, da je sivka mati vse eteričnih olj, lahko rečemo, da je divja sivka mati vseh sivk. Krasotica, ki raste na 1500 m nadmorske višine!

  • Količina: 5g
Šifra: 000613 Kategorija:

Način pridobivanja: parna destilacija
Poreklo: Francija
Del rastline: cvet
Vzgoja rastline: divje rastoča, ekološki certifikat

Drugo ime

  • prava sivka, divje rastoča (razlika med pravo in divjo sivko je zgolj v tem, da je prva gojena, druga pa divje rastoča, sicer pa gre za isto vrsto)

Aromaterapija

  • Delovanje na fizično telo: Eterično olje sivke (prave, divje) je univerzalno in sodi v vsako domačo apoteko. Uporabimo ga pri glavobolu, bolečinah (mišice, zobobol, vnetje ušes), prehladu, infekcijah, sončnih opeklinah, alergijah. Znižuje krvni pritisk.
  • Delovanje na psiho: Močno sprošča in harmonizira živčni sistem (strah, nespečnost, živčnost, stres, panični napadi).

Kozmetika

  • Vsi tipi kože, posebej problematična koža.

Parfumeristika

  • Sivka sodi med zgornje note. Nepogrešljiva je v moških kolonjskih vodicah in parfumih fougere. Ima sposobnost, da ustvari harmonijo med vonji, ki se sicer težje kombinirajo.

Opis vonja

  • Cvetni, zeliščni, sladek, balzamičen, z lesnim podtonom.

Energijska aromaterapija

  • Sivka deluje na vse čakre. Teži k harmoniji in išče ravnovesje med dvema skrajnostima. Predstavlja morje miru, ki ga najdemo v svoji notranjosti in s tem krepi povezavo s samim seboj.

Varnost

  • Ob pravilni uporabi ni stranskih učinkov. Bodite pozorni pri izbiri vrste sivke – samo prava oziroma divja sivka (L. angustifolia) imata kompleksno sestavo in delujeta pomirjujoče. Druge vrste kot sta širokolistna sivka (L. latifolia) in lavandin (L. x intermedia) se od L. angustifolia v marsičem razlikujeta.

Kvaliteta in certifikati

  • Eterična olja Florihana so 100 % naravna in avtentična. Ustrezajo najvišjim standardom v aromaterapiji. Na dnu stekleničke so označena s serijskimi številkami, s čimer je zagotovljena sledljivost.

 

Informacije o tem eteričnem olju ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku. Diagnozo in pravo individualno terapijo lahko določi le zdravnik/terapevt v osebnem razgovoru s pacientom. Informacije, ki so podane tukaj vam lahko pomagajo, da se pripravite na pogovor z zdravnikom/terapevtom in mu podate dodatne predloge. Pri izbiri posameznega eteričnega olja in pred izdelavo mešanice si vedno preberite kontraindikacije in varnost uporabe le-tega v strokovni literaturi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eterično olje divje sivke – ekološko, Florihana”