Kokosovo olje ali kokosovo maslo se pridobiva iz sveže odprtih kokosovih orehov. Kokos se pri nizkih temperaturah takoj po odprtju oreha posuši in hladno stisne. Kljub dejstvu, da je hladno stiskano kokosovo olje v glavnem sestavljeno iz nasičenih maščobnih kislin, deluje zelo blagodejno na naš organizem, saj ne vsebuje škodljivih trans maščobnih kislin. Presnavlja se skozi jetra in daje našemu telesu potrebno energijo, kar je še posebno koristno pri telesnih naporih ali športni aktivnosti.
UPORABA
- Uporabljamo ga lahko surovega ali za peko, cvrtje in kuhanje, saj je zelo stabilno pri visokih temperaturah.
- Dodajamo ga lahko smutijem, sladicam, namazom, omakam, odlično se obnese pri peki palačink.
- Uporabljamo ga lahko tudi za nego kože in las.
- Z njim lahko odstranjujemo ličila, ga vmešamo v domačo masko za obraz, si ga vtremo v lase in lasišče, kar lase nahrani in utrjuje.
- Pomaga pri glivičnih in bakterijskih okužbah kože, pri razdraženi, aknasti, vneti koži.
- Olje je lahko prebavljivo in zato primerno za ljudi, ki imajo težave s presnovo maščob.
- Pri temperaturi nad 24 °C postane tekoče, pod to temperaturo pa je snežno bele barve in v trdem stanju.
SHRANJEVANJE
- V suhem in temnem prostoru v zaprti embalaži.
POREKLO
- Slonokoščena obala
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.