Kakav je posušeno fermentirano seme, ki vsebuje visok delež maščob, iz katerega se kasneje izdela naša sladka pregreha- čokolada. Kakav se pridobiva iz grma kakvovec, ki izhaja iz Južne Amerike. Pred tremi tisočletji je bil priljubljena pijača azteških vladarjev. Kakavova zrna so v času Inkov, Aztekov, Majev veljala kot denarna valuta, tako kot zlato, kar nakazuje, da so bila kakavova zrna močno cenjena.
Kakavu v prahu ni dodan sladkor in je zato grenkega, a polnega okusa. Najosnovnejše hranilo kakava je maščoba, ki predstavlja vsaj polovico (50%) celega kakavovega zrna. Ogljikove hidrate zastopajo vlaknine in škrob.
UPORABA
- Kakav v prahu je odličen posladek, saj služi kot odlična osnova za pripravo raznih sadnih, čokoladnih napitkov, presnih tort, kroglic in drugih sladic.
POREKLO
- Gana
SHRANJEVANJE
- Shranjevati v zaprti embalaži v suhem prostoru na sobni temperaturi.
OPOZORILO
- Priporočeno je zmerno uživanje, odsvetovana je uporaba tik pred spanjem.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.