Zobna ščetka iz bambusa za otroke Dantasmile, mehka

3,59

Zobna ščetka iz bambusa za otroke Dantesmile “Rainbow” je vam in okolju prijazna »zero-waste« zobna ščetka, ki poleg tega še zgleda fantastično. Ustrezna zobna ščetka je pogoj za kvalitetno ustno higieno, le ta je pomembna za ohranjanje zdrave in čiste, ne le ustne votline, temveč tudi našega telesa.

Šifra: 000861 Kategorija:

Zobna ščetka iz bambusa za otroke Dantesmile z mehkimi ščetinami se bo zaradi ustrezne velikosti, odlično prilegala vsem skritim kotičkom vaših ust in s pravilnim ščetkanjem ustrezno očistila zobno sklenino, dlesni ter tudi jezik. Z ljubeznijo oblikovan ročaj pa bo poskrbel za enostavno držanje in olajšal vsakodnevno ščetkanje.

Zobna ščetka iz bambusa Dantesmile za otroke je primerna za otroke do nekje 8. leta starosti.

BREZ BPA!

ZAKAJ IZBRATI RAVNO ZOBNO ŠČETKO IZ BAMBUSA?

Ker za skoraj vsak plastičen oz. nerazgradljiv izdelek obstaja okolju prijazna alternativa, ki je podobno učinkovita ali še učinkovitejša. Večina svetovnega prebivalstva še vedno ščetka zobe z običajnimi plastičnimi zobnimi ščetkami. Povprečno menjamo ščetko vsake 3 mesece ali še bolj pogosto. Če opazite, da so ščetine ukrivljene, obrabljene ali kako drugače poškodovane jo je potrebno zamenjati že prej. Staro ščetko zavržemo in s tem na letni ravni nastane neverjetna količina odpadkov. V želji po ohranjanju čistega okolja in zmanjševanja količine odpadkov je zobna ščetka z bambusovim ročajem naravi prijazna izbira.

O MOSO BAMBUSU…

Moso bambus je »neskončen« vir, saj raste hitreje kot katerakoli druga rastlina; dnevno zraste okoli 1 metra. Obnavlja se že z minimalno količino dežja in brez potrebe po škodljivih pesticidih. Uporabljeni bambus je trajnostno pridelan. Energija potrebna za izdelavo bambusove ščetke, pa je v primerjavi s tisto potrebno za izdelavo plastične alternative, zanemarljiva. Vas skrbi za pande? Odlična novica je, da se pande ne prehranjujejo z moso bambusom.

O ŠČETINAH…

Zobne ščetke iz bambusa Dantesmile imajo ščetine iz izjemno kvalitetnega Dupont najlona (ZDA).

UPORABA

  • Kot pri vsaki menjavi zobne ščetke, se je potrebno tudi te navaditi, zato si vsaj en teden ščetkajte zobe, da se vi in vaša usta prilagodijo. Po teh nekaj dnevih bo postala zobna ščetka iz bambusa Dantesmile ZAKON!
  • Ko končaš s ščetkanjem, svojo bambusovo ščetko postavi tako, da ne bo ležala v vodi ali pa jo obriši.  Vse ostalo pa “deluje” enako kot pri konvencionalnih ščetkah.. mogoče celo bolje ;).

NAVODILA ZA RECIKLAŽO

Ko meniš, da je tvoja ščetka oddelala svoje delo in ni več primerna za učinkovito ščetkanje, jo lahko uporabiš za mnogo drugih opravil:

  • za čiščenje kopalnice
  • za čiščenje motorjev oziroma  delavnih strojev (mož bo zelo vesel)
  • za oporo sadikam na vrtu
  • in še mnogo več..

Ko pa je tudi to dodatno nalogo opravila uspešno, pa jo odvržeš tako dan najprej s kleščami izpuli ščetine ter jih zavrzi glede na lokalna pravila o ločevanju odpadkov. Bambusov ročaj pa zavrzi med biološke odpadke ali na svoj kompost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zobna ščetka iz bambusa za otroke Dantasmile, mehka”