Splošni pogoji poslovanja

 

PODATKI O PODJETJU

GOOD GOODS d.o.o.

Stanetinci 30 B

2236 Cerkvenjak

Slovenija

DŠ: SI32139837

Matična številka: 8016933000

Telefon:

Email: info@trgovina.dobrotenarave.si

 

Splošni pogoji poslovanja določajo razmerje med kupcem in prodajalcem in veljajo za vse nakupe opravljene preko spletne trgovine ali telefonsko. Vse določbe so zavezujoče in veljajo do preklica ali spremembe. Z oddajo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev, ki so tukaj navedeni, ter da se z njimi v celoti strinjate.

 

INFORMACIJE

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, prav tako mora biti razvidno prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Osebni prevzem na sedežu podjetja
 • z gotovino ob prevzemu paketa poštarju pošte Slovenije
 • po predračunu na račun podjetja GOOD GOODS d.o.o.,
 • s Paypalom na račun podjetja,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, BA Maestro, American Express)

 

PAKIRANJE IN DOSTAVA

 

Stroški pakiranja in dostave enega paketa na naslov v Sloveniji znašajo 3,5 EUR, razen za izdelke kjer je strošek dostave posebej naveden. Pri naročilu v skupni vrednosti nad 50 EUR krije stroške dostave ponudnik.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

ROK DOSTAVE
Vsa naročila, oddana med delavnikom do 12.00 ure, odpošljem že isti dan v primeru plačila po povzetju, preko Paypala ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na transakcijski račun (TRR). Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Za izdelke, ki jih trenutno nimamo na zalogi, je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu oziroma takoj, ko je izdelek ponovno na zalogi. V primeru daljšega dobavnega roka vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali telefonu.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

 

Cene v spletni trgovini DOBROTE NARAVE se lahko razlikujejo od cene v fizični trgovini, saj se zaradi količine artiklov cene pogosto spreminjajo. Cena v spletni trgovini DOBROTE NARAVE je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila-

 

PROMOCIJSKE KODE

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete v naših e-novičkah ali drugih medijih. Kode za popust se NE seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

 

 • Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@trgovina.dobrotenarave.si) ali po telefonu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago na naslov: GOOD GOODS d.o.o., Stanetinci 30 B, 2236 Cerkvenjak. Strošek, ki bremeni potrošnika pri odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Artikel mora biti ob vračilu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Ob vračilu blaga mora potrošnik priložiti račun za blago, osebne podatke in TRR, na katerega želi prejeti vračilo plačila. Vračilo bomo opravili v 15 dneh od prejema obsetilao odstopu od pogodbe.
 • Pri naročilu, kjer je kupec koristil promocijsko kodo, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se odštejejo pri vračilu kupnine. Kupec bo prejel vplačan znesek za artikel na računu. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se vrne uporabniku kot darilni bon.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD IZVEDBE NAROČILA

 

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih,

 • če naročenih izdelkov ni na zalogi
 • če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca
 • če naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s splošnimi pogoji
 • če je prišlo do očitne napake v ceniku.

V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani nemudoma obvestili po elektronski pošti. 

 

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

 

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina DOBROTE NARAVE in vsi podatki na njej (slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

PRITOŽBE IN SPORI

GOOD GOODS d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. GOOD GOODS d.o.o. se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova info@trgovina.dobrotenarave.si ali pisno na naslov GOOD GOODS d.o.o.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si GOOD GOODS d.o.o. prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno oiroma. z izvensodno poravnavo,  primeru, da to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče.

 

 

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 

 

Vse informacije na straneh spletne trgovine DOBROTE NARAVE, so zgolj informativnega značaja in niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.